senioren organiseren

kleiner wonen

Een groeiende groep senioren wil kleiner worden. Dat is ook niet zo gek: kleiner wonen betekent minder onderhoud, makkelijker schoonmaken, meer overzicht en minder spullen. En heel belangrijk: meer tijd over om te genieten van je familie, reizen en andere hobby’s.

Om dit mogelijk te maken is er nog wel wat werk aan de winkel. Alle spullen moeten worden uitgezocht, wat gaat mee, wat gaat weg. De inboedel moet soms wel gehalveerd worden. Dit kost tijd en energie die je soms niet hebt.

Ik kan je met dit hele proces helpen. Ik maak in overleg met jou een planning en bewaak deze ook. Ik ben jouw aanspreekpunt voor alle regelzaken en begeleid jou (of jouw ouders) zo goed mogelijk naar deze nieuwe fase in je leven.

nabestaanden

Het overlijden van (één van) je ouders heeft emotioneel gezien een enorme impact op je leven. Er moet echter ook een heleboel geregeld worden. Denk hierbij aan het leeghalen en eventueel verkoopklaar maken van de woning. En aan het verdelen van de spullen onder de nabestaanden. Dit kan soms moeizaam gaan.

Ik kan hierbij helpen door als onafhankelijke derde op te treden en daarbij het proces te bewaken. Op dit soort momenten staat je hoofd vaak niet naar regeldingen. Door mij in te schakelen houd je meer energie over om je te richten op de verwerking van deze gebeurtenis.