georganiseerd scheiden

Een scheiding zet je leven op z’n kop. Misschien heb je geluk en verloopt de juridische afhandeling redelijk vlot en kun je nog goed met je ex-partner door een deur. Als je pech hebt, verloopt dit (enorm) moeizaam en zijn jullie er nog lang niet uit.

Hoe je scheiding ook verloopt, het gaat altijd gepaard met veel emoties. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Als alles zo goed mogelijk is geregeld, start jouw nieuwe leven pas. En dan? Hoe ga je ervoor zorgen dat je nieuwe routines ontwikkelt? Hoe ga je alles rondom de kinderen alleen regelen? En de omgangsregeling staat dan wel op papier, maar hoe ga je hier in de praktijk handig mee om? Een heleboel vragen waar ik je bij kan helpen.

Uit eigen ervaring weet ik hoeveel impact een scheiding heeft op je leven. Ik heb gemerkt dat het helpt als je je kunt vasthouden aan praktische systemen en handige planningen en apps. Als de dagelijkse dingen op rolletjes lopen, kost dat je minder energie.

Energie die je nodig hebt om te wennen aan je nieuwe leven. Om weer vooruit te kunnen kijken en er het beste van te maken. Om te gebruiken om nieuwe herinneringen te maken met je kinderen.

Waar kan ik jou nog meer mee helpen?

  • Samen met jou nagaan of alle praktische zaken zijn geregeld (denk aan toeslagen aanvragen, regelen kinderopvang, overbodige abonnementen en verzekeringen opzeggen en alle andere zaken waar je hoofd nu te vol voor is). Natuurlijk adviseer ik jou ook hoe je het vervolgens kunt regelen.
  • Jouw administratie (re)organiseren.
  • Jouw eventuele verhuizing begeleiden.
  • Als je kleiner gaat wonen, moet je misschien wel afscheid nemen van spullen. Ik kan je begeleiden bij dit proces.