(familie) planning tijd en taken

Stel je dit eens voor. Je opent ’s ochtends je ogen en je denkt niet als eerste aan die eeuwige to do-lijst van die dag. Je weet dat je je taken zo hebt georganiseerd dat je met een gerust hart aan de dag kunt beginnen. Je agenda is logisch ingevuld en up to date en je hoort je zoon al in de tuin de konijnen voeren. Dat klinkt best goed toch?

Vaak is de werkelijkheid anders en zijn de ochtenden een race tegen de klok: kinderen uit bed sleuren, broodbakjes klaarmaken, je agenda snel checken (help, je eerste afspraak is al over een uur), aankleden, heel snel (staand) eten. En als de huisgenoten de deur uit zijn, zit daar nog het zielige konijn zonder eten.

Je rent de hele dag achter de feiten aan en ’s avonds plof je als een zoutzak op de bank. Je energieniveau heeft een absoluut dieptepunt bereikt en komt ook na een goede nachtrust niet meer uit het rood.

Hoogste tijd om jezelf hieruit te trekken en een andere koers te gaan varen.

Ik help jou graag met het overzichtelijk maken van alle taken die jouw drukke (gezins)leven met zich meebrengt. Ik ben geïnteresseerd in jouw persoonlijke uitdagingen. Waar loop je tegenaan? Is het je werk-privébalans of heb je bijvoorbeeld moeite om taken uit handen te geven? Ook overal ‘ja’ op zeggen, zorgt er vaak voor dat je eigenlijk altijd moe bent.

Werken met planningen en takenlijsten kan voor jou een uitkomst zijn. Ik betrek hierbij indien gewenst ook jouw huisgenoten. Om ervoor te zorgen dat je agenda vóór jou in plaats van tegen jou gaat werken, is handig agendabeheer een must. Ik laat jou zien hoe je dit onder de knie krijgt.

Er zijn heel veel dingen die gedurende de dag onze aandacht vragen. Het is de kunst om alles zo te organiseren dat je energie overhoudt. Voor tijd met je vrienden en familie, maar ook zeker voor jezelf.