administratie en e-mail

Ook al is er al een tijd een digitale revolutie gaande, (blauwe) enveloppen komen nog steeds binnen. Slingeren ze bij jou rond? Of lukt keurig op een stapeltje leggen nog net? Openen wordt al een ander verhaal. Want die actie die daaruit volgt… geen zin in en al helemaal geen tijd voor!

Tegenwoordig is bijna alle post digitaal. Dit betekent helaas niet dat de afhandeling daarvan opeens wel een feest is. Betalingsverzoeken, verzoeken van school, datumprikkers, berichten over berichten die weer ergens in een portal op jou staan te wachten. Lees mij! Betaal mij! Doe iets!

Niet gek dat je af en toe liever onder een deken gaat liggen en doet alsof dit allemaal niet bestaat.

Helaas gaat dát je nou juist niks opleveren. De stapels gaan niet vanzelf weg en geven veel onrust, helemaal nu we veel thuiswerken. Bovendien worden betalingstermijnen overschreden wat weer zorgt voor nieuwe post of nog erger, onnodige kosten.

Dat is zonde. Zonde voor je portemonnee, maar ook minstens zo zonde voor je gemoedsrust. Kortom: de hoogste tijd om dit nu voor eens en voor altijd aan te pakken!

Ja, de administratie blijft een terugkerend klusje dat nou niet bepaald opwindend te noemen is. En nee, het hoeft niet leuk te worden, maar wel graag minder energieverslindend. Ik doe dit door zo nodig samen met jou je hele achterstallige administratie op te schonen. Zowel alle papieren als alle digitale documenten.

Uiteraard leer ik jou ook hoe je dit daarna op orde houdt. Op een handige manier die bij jou past. Een systeem om jouw mailbox onder controle te houden gaat jou overzicht en rust opleveren. Ik beloof je dat de administratie voortaan een routineklusje wordt. Misschien nog steeds niet leuk, maar wel veel en veel makkelijker.