georganiseerd scheiden

Een scheiding zet je leven op z’n kop. Misschien heb je geluk en verloopt de juridische afhandeling redelijk vlot en kun je nog goed met je ex-partner door een deur. Als je pech hebt, verloopt dit (enorm) moeizaam en zijn jullie er nog lang niet uit.

georganiseerd verhuizen

Je weet dat het moment van verhuizen eraan zit te komen, maar het liefst schuif je het nog even voor je uit. Je moet zoveel plannen en regelen en ondertussen gaat je dagelijkse leven ook gewoon door. Of (één van) je ouders gaat kleiner wonen en zij hebben jouw hulp nodig. Je wil hen natuurlijk helpen, maar waar haal je de tijd vandaan? Dit soort situaties kunnen een hoop stress opleveren.

geboorte organiseren

Er zijn ouders die ruim voor de geboorte van hun kind alles tot in de puntjes geregeld hebben. Van kleding in alle maten tot luiers, flesjes, opvang en planningen voor na de geboorte. En er zijn ouders die daar mee wachten tot het laatste moment of zelfs tot na de geboorte.

senioren organiseren

Kleiner wonen
Een groeiende groep senioren wil kleiner worden. Dat is ook niet zo gek: kleiner wonen betekent minder onderhoud, makkelijker schoonmaken, meer overzicht en minder spullen. En heel belangrijk: meer tijd over om te genieten van je familie, reizen en andere hobby’s.

Nabestaanden
Het overlijden van (één van) je ouders heeft emotioneel gezien een enorme impact op je leven. Er moet echter ook een heleboel geregeld worden. Denk hierbij aan het leeghalen en eventueel verkoopklaar maken van de woning. En aan het verdelen van de spullen onder de nabestaanden. Dit kan soms moeizaam gaan.